Choď na obsah Choď na menu
 


                 Sme kolektív lekárov a sestier pracujúci na  Klinike pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny. Poskytujeme intenzívnu a resuscitačnú starostlivosť deťom od 0 do 19 rokov z celého východoslovenského regiónu. Spektrum liečených zahŕňa rôzne ochorenia detského veku, ktoré prebiehajú mimoriadne prudko alebo závažne a môžu ohroziť život. 

          Najčastejšie ide o zlyhanie dýchania, cirkulácie alebo vedomia (choroby pľúc a dýchacích ciest, infekcie krvného riečišťa – septické stavy, ochorenia centrálneho nervového systému – zápalové, nádorové, iné). Ďalej sú to náhodné či úmyselné otravy, ťažké úrazy – predovšetkým hlavy (centrálneho nervového systému) ako aj kombinované úrazy (polytraumy). Hospitalizujeme tiež deti po náročných chirurgických výkonoch a niektoré deti s nádorovými chorobami, šokové stavy a iné.
        V pôsobnosti východoslovenského regiónu zabezpečujeme komplexnú neurointenzívnu starostlivosť, zabezpečujeme umelú pľúcnu ventiláciu pri zlyhaní dýchania alebo pri chorobách, ktorých liečenie si vyžaduje uvedenie do umelého spánku, kanylácie centrálnych žíl a artérií a ďalšie invazívne výkony, nevyhnutné pre záchranu zdravia a života dieťaťa. Zabezpečujeme starostlivosť o deti na domácej umelej pľúcnej ventilácii v Košickom kraji.
         Pri operačných výkonoch, niektorých diagnostických a liečebných výkonoch zabezpečujeme celkové anestézy ("narkózy") alebo analgosedáciu (utlmenie dieťaťa liekmi pri menších výkonoch). Pre ambulantných aj hospitalizovaných pacientov vykonávame predanestetické vyšetrenia.
          Spolupracujeme s pracoviskami podobného zamerania v Slovenskej republike, podieľame sa na pregraduálnej a postgraduálnej prípave lekárov, výsledky práce prezentujeme na odborných podujatiach a publikujeme v odborných časopisoch.

 

Náhľad fotografií zo zložky KPAIM